niedziela, 12 lipca 2015

Grillowane krewetki w marynacie pomidorowej


Składniki:
0,5 kg surowych krewetek bez pancerzyków
oliwa z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
6 ząbków czosnku
pęczek natki pietruszki
5 łyżek przetartych pomidorów
przyprawy: pieprz, sól, ostra papryka



Przygotowanie:
1. Krewetki umyć i skropić oliwą, octem.
2. Dodać drobno pokrojony czosnek i drobno pokrojoną pietruszkę.
3. Dodać przyprawy i pomidory. Wymieszać.
4. Odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.
5. Smażyć na grillu przez kilka minut po każdej stronie.

Podanie:
Podawać same, z ryżem, albo chlebem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...