sobota, 16 czerwca 2012

Polewa czekoladowa

Polewa z kakao

Składniki:
1/3 kostki margaryny
łyżka wody
2 łyżki kakao
3 łyżki cukru

Przygotowanie:
1. W rondelku na małym ogniu rozpuścić margarynę z wodą.
2. Dodać kakao i cukier

Polewa z gorzką czekoladą

Składniki: 
tabliczka gorzkiej czekolady 
woda

Przygotowanie: 
1. W rondelku na małym ogniu, w odrobinie wody, rozpuścić czekoladę.
2. Dla uzyskania właściwej konsystencji dodać więcej wody.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam taką polewę. Dodaję do obserwowanych i zapraszam do siebie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, już dodałam i znalazłam ciekawe rzeczy...

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...