Składniki:
kabaczek
2-3 cebule
2-3 pomidory
oliwa
sól, pieprz, ostry sos
Przygotowanie:
1. Warzywa obrać i pokroić w cząstki.
2. Cebule podrumienić na oliwie, dołożyć pozostałe warzywa i dusić na wolnym ogniu aż kabaczek będzie miękki.
3. Przyprawić do smaku.
Podanie:
Można jeść samo, z chlebem, makaronem, ale najlepiej smakuje z ryżem.
Uwagi:
- W wersji niewegetariańskiej można dodać kiełbasę.
Szkoda, że nie zamieszczasz zdjęć dań ;)
OdpowiedzUsuńach, też tak myślę, tylko czasu brak :(
UsuńZostałaś wyróżniona u mnie na blogu w kategorii Versitale Blogger ;) szczegóły : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/versatile-blogger-zostaam-wyrozniona.html Miłego dnia !
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuń