poniedziałek, 16 lipca 2012

Lekkie, szybkie leczo .. bez papryki

Składniki: 
kabaczek
2-3 cebule
2-3 pomidory
oliwa
sól, pieprz, ostry sos 

Przygotowanie:
1. Warzywa obrać i pokroić w cząstki.
2. Cebule podrumienić na oliwie, dołożyć pozostałe warzywa i dusić na wolnym ogniu aż kabaczek będzie miękki.
3. Przyprawić do smaku.


Podanie:
Można jeść samo, z chlebem, makaronem, ale najlepiej smakuje z ryżem.

Uwagi:
- W wersji niewegetariańskiej można dodać kiełbasę.

4 komentarze:

  1. Szkoda, że nie zamieszczasz zdjęć dań ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zostałaś wyróżniona u mnie na blogu w kategorii Versitale Blogger ;) szczegóły : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/versatile-blogger-zostaam-wyrozniona.html Miłego dnia !

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...