poniedziałek, 5 marca 2012

Sałatka z owoców morza

Składniki:
ryż (ok. jednej torebki)
1/3 mrożona mieszanka owoców morza
1/3 mrożone krewetki koktajlowe
ogórek zielony
majonez
przyprawy: pieprz, sól

Przygotowanie:
1. Ryż ugotowac i ostudzić.
2. Owoce morza ugotować w osolonej wodzie i ostudzić. Większe ośmiorniczki czy kawałki kalmarów pokroić na mniejsze kawałki (wielkości krewetek).
3. Ogórka przekroić w zdłuż na 4 części i pokroić na cienkie plasterki. Dodać ryż i owoce morza.
4. Dopieprzyć do smaku, dodać kilka łyżek majonezu i wymieszać.

Uwagi:
- Sałatka pięknie się prezentuje, jeżeli użyjemy ryżu zawierającego ziarno dzikiego ryżu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...